Få nemt motion i hverdagen

Træn nemt i hverdagen
Livsstil

For de fleste af os er turene i træningscenteret en evig plage. Det er svært at komme afsted, og der er så mange ting, vi hellere vil bruge vores tid på.

Heldigvis er det utroligt nemt at få motion ind i hverdagen på en måde, så du slet ikke mærker det. Meget af vores inaktivitet skyldes nemlig dårlige vaner. For eksempel tager mange af os automatisk elevatoren, hvis vi kan, eller kører i bil, selvom vi kun skal et kort stykke. Men faktisk kan det give en bedre effekt at dyrke naturlig motion, end at være i træningscenteret. Samtidig er risikoen for skader væsentligt mindre.

Tag cyklen

Stort set alle danskere ejer en cykel, og det er der en god grund til. Vores lille land er nemlig perfekt at cykle i. Vejret er sjældent alt for varmt, og  det regner heller ikke ret ofte. Samtidig er en cykeltur fantastisk god motion, så det er bare med at komme afsted. Hvis du ikke har mulighed for at cykle til skole eller arbejde, kan turen til supermarkedet også ofte klares på cykel, ligesom ærinder ofte klares nemmere på cykel end i bil.

Arbejd aktivt

Hvis du har kontorarbejde, kan du også gøre selve din arbejdsdag mere aktiv. Den er nemlig med al sandsynglighed alt for stillesiddende.

En rigtig god start er at investere i et hæve-sænkebord, så du kan arbejde stående. Det er både utroligt sundt for kroppen og forbrænder flere kalorier.

Nogle kontorer er gået skridtet videre og har investeret i en løbebånd eller motionscykler, som fungerer som kontorstole. Her laver du altså decideret motion, mens du arbejder. Denne type “skjult” motion kan især være effektiv, og hvis du ikke begynder at spise mere, vil du endda begynde at tabe dig. Det bedste af det hele er, at du med god samvittighed kan smide dig på sofaen, når du kommer hjem.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livsstil
Bliv klogere med streaming

Der er efterhånden mange ting, som kan streames, og det er bare med at få det bedste ud af det. Streaming dækker alt fra film til lydbøger, og det meste kan tages med på farten. Udnyt streaming til at lytte til lydbøger eller se film, mens du rejser. Prøv en …

Livsstil
Hvad skal vi have til aftensmad?

Føler du dig lidt presset af det spørgsmål? Så er du ikke den eneste. Egentlig skulle det jo være sjovt at lave madplan og indkøbsliste. Du kan planlægge lige, hvad du vil – fra pålægschokolademadder til pistaciemarinerede makroner med citron. Du er voksen og må lave præcist den aftensmad, du …

Livsstil
Gode grunde til at nyde dit spaophold i Jylland

Jylland med sin smukke natur byder på mange skønne oplevelser. Her er meget at vælge imellem og du kan nyde ferien eller din weekend med fokus på afslapning, ro eller fart. Her er strande til den lange gåtur, hvor du mærker den rensende luft og hvor du kan smide dig i bølgerne. Er du mere …