Hvad skal du strikke? Vælg de rigtige strikkepinde og garn

Livsstil

At strikke er en perfekt hobby til de koldere og mørkere måneder, da det tit er et afslappende og hyggeligt projekt. Men det kan hurtigt udvikle til sig ren og skær frustration i forsøget på at finde de rigtige strikkepinde til ens nye strikkeprojekt. At vælge de helt rigtige strikkepinde kan nemlig være lidt af en jungle, så herunder får du en lille guide til lige netop dette. Man skal dog også huske på, at garn og strikkepinde skal stemme overens, så det er vigtigt, at man vælger de rette strikkepinde til det rette garn og omvendt.

 

Hvad skal du strikke?

Først og fremmest skal du vælge strikkepinde ud fra, hvad du skal strikke. Nogle strikkepinde egner sig nemlig bedst til én bestemt form for strikning, mens andre egner sig bedst til noget andet.

 

  • Jumperpinde bruges altid parvis og kan kun bruges til at strikke frem og tilbage. Den ene ende på strikkepinden skal få nye masker på, mens den anden ende blot skal sørge for, at maskerne ikke falder af pinden.
  • Rundpinde er tiltænkt rundstrik men kan også bruges til at strikke frem og tilbage. Pindene, der består af to lige strikkepinde koblet sammen med en fleksibel nylonsnor, er gode til flere projekter som huer, halskanter, sjaler m.v. Du kan også få udskiftelige rundpinde, hvor du kan udskifte spidsen af strikkepinden samt snoren, så du kan få forskellige længder.
  • Strømpepinde er som navnet så fint indikerer velegnede til at strikke strømper. De bruges ofte i sæt af 4 eller 5, har spidse ender og er også gode til at strikke ærmer eller huer.
  • Hjælpepinde bruges, når man skal strikke snoninger. De holder maskerne, som skal snoes, bagved eller foran strikketøjet, mens snoningen strikkes.

 

Hvilken type garn bruger du?

Strikkepinde findes i forskellige slags materialer. Særligt hvilken type garn, du bruger, har betydning for, hvad du skal vælge.

  • Bambus- og træstrikkepindene er gode for begyndere og egner sig rigtig godt til de fleste mere lette og luftige garntyper.
  • Metalpindene er gode til de mere erfarne strikkere, og egner sig særligt godt til uld, uldblandinger og akryl.
  • Plastikpindene gør med deres glatte overflade det nemt for maskerne at bevæge sig på pinden. Derfor er plastikpindende velegnede til alle slags garn.

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Livsstil
Har du problemer med huden? Få hjælp her

Huden er et af kroppens allerstørste organer, mens det også er et organ, der kræver en hel del daglig vedligeholdelse, såfremt man gerne vil holde den ren og pæn. Først og fremmest er det vigtigt, at man med de rette shampooer og andre rensemidler til kroppen rengør huden, således bakterier, …

Livsstil
Familieydelser: En hjælpende hånd til familien

Lige meget hvor stor en familie I er, kan der være flere forskellige familieydelser, I kan søge om at få, sådan at familielivet muligvis kan hænge bedre sammen. Når dit barn bliver teenager, og gammel nok til at få sit eget fritidsjob, og dermed selv kan købe nogle af de …

Støvler til vinter
Livsstil
Den store sko-guide: disse typer SKAL du eje

Sko er en af de mest basale ejendele, som vi alle bruger hver dag. De fleste danskere kan slet ikke forestille sig at forlade huset uden sko, og ofte har vi endda ekstra skiftesko med. Det danske vejr stiller også krav til vores valg af sko, så her får du …