Hvad skal du strikke? Vælg de rigtige strikkepinde og garn

Livsstil

At strikke er en perfekt hobby til de koldere og mørkere måneder, da det tit er et afslappende og hyggeligt projekt. Men det kan hurtigt udvikle til sig ren og skær frustration i forsøget på at finde de rigtige strikkepinde til ens nye strikkeprojekt. At vælge de helt rigtige strikkepinde kan nemlig være lidt af en jungle, så herunder får du en lille guide til lige netop dette. Man skal dog også huske på, at garn og strikkepinde skal stemme overens, så det er vigtigt, at man vælger de rette strikkepinde til det rette garn og omvendt.

 

Hvad skal du strikke?

Først og fremmest skal du vælge strikkepinde ud fra, hvad du skal strikke. Nogle strikkepinde egner sig nemlig bedst til én bestemt form for strikning, mens andre egner sig bedst til noget andet.

 

  • Jumperpinde bruges altid parvis og kan kun bruges til at strikke frem og tilbage. Den ene ende på strikkepinden skal få nye masker på, mens den anden ende blot skal sørge for, at maskerne ikke falder af pinden.
  • Rundpinde er tiltænkt rundstrik men kan også bruges til at strikke frem og tilbage. Pindene, der består af to lige strikkepinde koblet sammen med en fleksibel nylonsnor, er gode til flere projekter som huer, halskanter, sjaler m.v. Du kan også få udskiftelige rundpinde, hvor du kan udskifte spidsen af strikkepinden samt snoren, så du kan få forskellige længder.
  • Strømpepinde er som navnet så fint indikerer velegnede til at strikke strømper. De bruges ofte i sæt af 4 eller 5, har spidse ender og er også gode til at strikke ærmer eller huer.
  • Hjælpepinde bruges, når man skal strikke snoninger. De holder maskerne, som skal snoes, bagved eller foran strikketøjet, mens snoningen strikkes.

 

Hvilken type garn bruger du?

Strikkepinde findes i forskellige slags materialer. Særligt hvilken type garn, du bruger, har betydning for, hvad du skal vælge.

  • Bambus- og træstrikkepindene er gode for begyndere og egner sig rigtig godt til de fleste mere lette og luftige garntyper.
  • Metalpindene er gode til de mere erfarne strikkere, og egner sig særligt godt til uld, uldblandinger og akryl.
  • Plastikpindene gør med deres glatte overflade det nemt for maskerne at bevæge sig på pinden. Derfor er plastikpindende velegnede til alle slags garn.

 

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livsstil
Bliv klogere med streaming

Der er efterhånden mange ting, som kan streames, og det er bare med at få det bedste ud af det. Streaming dækker alt fra film til lydbøger, og det meste kan tages med på farten. Udnyt streaming til at lytte til lydbøger eller se film, mens du rejser. Prøv en …

Livsstil
Hvad skal vi have til aftensmad?

Føler du dig lidt presset af det spørgsmål? Så er du ikke den eneste. Egentlig skulle det jo være sjovt at lave madplan og indkøbsliste. Du kan planlægge lige, hvad du vil – fra pålægschokolademadder til pistaciemarinerede makroner med citron. Du er voksen og må lave præcist den aftensmad, du …

Livsstil
Gode grunde til at nyde dit spaophold i Jylland

Jylland med sin smukke natur byder på mange skønne oplevelser. Her er meget at vælge imellem og du kan nyde ferien eller din weekend med fokus på afslapning, ro eller fart. Her er strande til den lange gåtur, hvor du mærker den rensende luft og hvor du kan smide dig i bølgerne. Er du mere …